Ny tennishall og ny hjemmebane for KIL-fotballen

Artikkel i ØB 14. Des 2018

2018-12-18
svein kolden

Denne artikkelen var i Østlandes Blad 14. Des 2018

Tennis1vinter.jpg

GLEDER SEG: Denne gjengen med SFO-barn gleder seg til ny tennishall. Bak fra høyre: Andreas Andersen, Kolbotn Tennisklubb, Paal Gundersen, KIL Fotball, Roald Albrigtsen og Leif Wedøe, Kolbotn Tennisklubb, Sindre Breivik og Harald Vaadal, KIL Fotball


Kolbotn Tennisklubb har i 10 år jobbet for en ny hall. Sammen med KIL-fotball er det nå en realitet.

KOLBOTN: På grusbanen bak den nye kunstgressbanen, vil det i løpet av 2019 bli bygd en ny tennishall med fire baner. I tillegg kommer det et styrkerom, fotballgarderober og en ny tribune med plass til 900 personer.

Leif Wedøe og Roald Albrigtsen i Kolbotn Tennisklubb er de som i størst grad har jobbet med prosjekt ny tennishall. I 10 år har de båret på drømmen om å samle tennisen på denne måten. Endelig kan de begynne å høste frukter av arbeidet. Men de er klare på at uten et fantastisk samarbeid med både KIL-fotball og Oppegård kommune, ville ikke prosjektet blitt en realitet.

Bygger garderober og egne dopingrom

– Hallen vi nå er i ferd med å realisere, blir en såkalt «Crossover» hall. Det vil si at flere lag står sammen om prosjektet. I dette tilfelle er det fotballen i KIL vi har samarbeidet med. I tillegg til fire tennisbaner og et styrkerom, blir det nye flotte garderober og et eget rom for dopingkontroller. I tilknytning til hallen vil det også bli bygd en ny stor tribune, sier Albrigtsen entusiastisk.

Hallen skal benyttes av skolegym og SFO på dagtid.
Et anlegg for alle

- Garderobedelen og oppgraderingen av kunstgressbanen vil komme mange barn og unge til gode. De midlertidige garderobebrakkene vil bli erstattet av permanente- og vil bli benyttet av idrettslagene, skolene og andre som har behov. Tribuner med tak er bra for både bredde og toppfotball. Foreldre kan i fremtiden ta en tur innom styrkerommet i tennishallen evt spille tennis mens barna trener fotball ute. Det gir god helsegevinst for alle, sier daglig leder i Kolbotn Idrettslag, Harald Vaadal.

For dem som følger fotballen tett her i Follo, fikk sikkert med seg de store problemene KIL damefotball hadde med å gjennomføre hjemmekamper i starten på årets sesong. På grunn av dårlig baneforhold, ble de nødt til å spille mange kamper andre steder enn på Sofiemyr. Det blir det nå orden på.

Tennis2inne.jpg

GLEDER SEG: Tennistrener i Kolbotn Tennis, Andreas Andersen lærer SFO-barna tennis. De gleder seg stort til ny hall blir ferdig Foto: Ole Kr. Trana

Kolbotn fotballdamer får ny hjemmebane

Med de nye tribunene ved tennishallen på Sofiemyr, er Kolbotn fotball nærmere målet om å flytte hjemmekampene til kunstgressbanen et steinkast unna nåværende hjemmearena.

– Vi har hatt en god dialog med fotballforbundet. De er klare for at vi får ny hjemmebane med kunstgress. Når vi nå får ny stor tribune, gjenstår det bare å oppgradere lys og lyd i tillegg til kameratårn som også er noe vi er pålagt. Nåværende hjemmebane har heller ikke godkjente internasjonale mål. Den er rett og slett for liten. Kunstgressbanen derimot, er stor nok, sier Paal Gundersen i Kolbotn fotball kvinner.

KIL fotball har fått dispensasjon av fotballforbundet til å spille på Sofiemyr stadion frem til ny hall med tribuner står klar.

Hallen skal stå ferdig våren 2020

– Vi hadde et håp om å få satt i gang byggearbeidene med ny hall til våren 2019. På grunn av reguleringsarbeid i kommunen, blir byggestart utsatt til høsten neste år, sier Albrigtsen.

Byggearbeidene vil ta cirka et halvt år. Det vil si at tennis- og fotballentusiastene kan glede seg til våren 2020.

 

Totalkostnadene for tennisdelen av prosjektet, er budsjettert til 34 millioner kroner inkludert moms. Oppegård kommune stiller med en garanti på opp til 40 millioner, mot at tennisklubben klarer å få frem 15 prosent egenkapital, tilsvarende 4,1 millioner kroner. Det skal de greie med innhenting av egne midler, sponsormidler og napp hos stiftelser og legater de har søkt penger hos. I tillegg får de økonomisk hjelp via tippemidler og momsrefusjon, og vil også ta opp langsiktig lån for finansiering av restbeløpet.

Sparebankstiftelsen DNB har allerede vært ute med en svært kjærkommen julegave til tennisklubben. De har fått 500.000 kroner til utstyr i den nye hallen.

Bilde1_hallen.jpg

TEGNING: Her er tegning av hvordan hallen blir liggende i forhold til kunstgressbanen. Tribunene blir like lang som hallen, med plass til 900 personer.

Kalender

Juli
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Aktiviteter

12.08.2019
Sommerferie - Tenniscamp uke 33

08:30 - 15:30

Grusen

19.08.2019
Veteran Damer- Kolbotn TK - Heming

17:00 - 21:00

Grusen

22.08.2019
Veteran Damer- Kolbotn TK - VBTK

17:00 - 20:00

Grusen

29.08.2019
Herrer 3.div Kolbotn 2 - Ullevål

17:00 - 21:00

Grusen